Riigi ilmateenistus andis täna pärastlõunaks välja äikesehoiatuse Eesti mandriosas. Äikeseoht on suurem Haapsalu-Jõhvi piirist lõuna pool. Äikesega kaasneb tugevaid sajuhooge, tuulepuhanguid ja ka rahet.

See-eest on Lõuna- ja Kagu-Eestis täna ilm pilves, sajune ja esineb ka äikeseoht. Sooja on kuni 26 kraadi.

Kesk-Eestis on vahelduva pilvisusega ilm, soojakraadid küündivad kuni 27 pügalani. Lääne-Eestis on niisamuti vahelduva pilvisusega ilm, kuid sooja võib olla kuni 28 kraadi. Saartel seevastu tõuseb õhutemperatuur kuni 25 kraadini.

Põhja-Eestis on vähese pilvisusega ilm, sooja on kuni 26 kraadi.

Järgneval nädalal on oodata üle 30 soojakraadi

Uuel nädalal küündivad soojakraadid üle 30 pügala, ent nädala keskpaigast muutub ilm sajuseks. Ilmateenistuse valvesünoptiku sõnul võib eeloleval nädalal sündida ka käesoleva suve soojarekord.

Esmaspäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub valdavalt kirdetuul 2-7 m/s. Õhutemperatuur on 25 kuni 30, rannikul kohati 22 kraadi.

Teisipäeval on niisamuti vähese pilvisusega sajuta ilm. Puhub ida- ja kirdetuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 26 kuni 31 kraadi, rannikul kohati 23 pügalat.

Kolmapäeval on vahelduva pilvisusega sajune ilm. Puhub kirde- ja idatuul 3-9 m/s. Õhutemperatuur on 25 kuni 30, rannikul kohati 22 kraadi.

Neljapäeval vahelduva pilvisusega ilm. Mitmel pool sajab hoovihma, on äikest. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on 25 kuni 30, sajupilvede all ja kohati rannikul 20 kuni 22 kraadi.