Liikumise eestvedaja, Tartu ülikooli Narva kolledži direktor Kristina Kallase sõnul on nende eesmärk ühiskonda muuta. Sellest lähtuvalt on nad sõnastanud neli suuremat valdkonda, millega tegelema hakkavad: haridus, sotsiaalteenused, keskkond ja majandus.

Praegu on MTÜ-l Eesti 200 paarsada liiget, kuidas aga kokku saada erakonna registreerimiseks vajaminevad 500 inimest? „Värbame inimesi nii nagu ka suured parteid seda teevad,” alustas Kallas, „on traditsioonilised viisid – käia inimestega kohtumas, korraldada seminare – samas paneme rõhku ka sotsiaalmeediale, meil on Facebook’i grupis tänaseks juba päris palju liikmeid.”

Sotsiaalmeedias tegutsemine aitab Eesti 200-l jõuda ka lähemale noortele, kes Kallase sõnul poliitilise liikumise vastu võrdlemisi suurt huvi üles näitavad. „Pikk plaan on kõige olulisem noortele endile, sest 20 aasta pärast võtavad nemad ju meilt riigi juhtimise üle.”

„Meie tahame oma valijale näidata, et meil on olemas pikk plaan,” selgitas Kallas liikumise peamist mõtet. „Ei tohiks piirduda lihtsate valimislubadustega, kus saab piltlikult öeldes homme sada eurot kätte.” Mis aga puutub sellesse, millise parteiga näeb Kallas Eesti 200-t koos töötamas või kellega jõu ühendamise täiesti välistaks, ütles Kallas, et nemad ei tulnud poliitmaastikule teiste erakondadega sõdima, vaid inimestega, sealhulgas teiste parteide esindajatega, dialoogi pidama.

Seda, kellest võiks saada uue partei esimees, Kallas veel ei öelnud. „Kui meil on 500 liiget koos, siis nemad otsustavad, kes võiks olla kõige parem juht,” ütles ta ja lisas, et põhiline tuumik ehk liikumise eestvedajad on kõik valmis ohjad haarama. „Me poleks sellega algust teinudki, kui poleks valmis lõpuni välja minema. Poliitikas ei käi asi nii, et võta, siin on minu head ideed, tee need teoks.”

Kallase sõnul lähevad nemad riigikogu valimistele võitma. "Süsteem on ju selline, et teame, mida tahame Eestis ära teha, teame, milliseid muutuseid me tahame. Selleks, et neid teha peame saama riigikogusse ja sealt edasi on vaja piisavat mandaati, et moodustada valitsus. Muidugi on meie ambitsiooniks moodustada valitsus, sest vastasel juhul ei saa me ellu viia seda, mida me oleme tulnud poliitikasse tegema."

Mis puudutab erakonna rahastust, siis Hooandja veebikeskkonnas alustati projekti „Pikk plaan Eestile”, kogumaks uuele parteile ressurssi. Praeguseks on annetajaid 19 ja vajaminevast 5000st eurost koos 1205 eurot.