"Nii palju, kui mina tean, siis praktiliselt samad probleemid, mis nagu meil Türgis - juhtimiseadmetega. Tänapäevased laevad on tarkvara täis, võib juhtuda igasugu asju. Ka meile tuli see ootamatult. Aga tean, et inimesed teevad tööd ja loodame, et kõik sujub. Ma pole küll laevaehitaja (et öelda, kas laev on pühapäevaks liinil - toim.), aga ma väga loodan."

Padari sõnul pole öine prioriteet isegi niivõrd uute piletimüügisoojakute paigaldamine, kuivõrd reedel tekkinud järjekordade "likvideerimine" - kui Padar kella poole ühe paiku Rohukülast Virtsu jõudis, oli seal praamile pääsu ootajate järjekord veel poolteise kilomeetri pikkune.

"Oluline ei ole hetkel mitte piletimüük, vaid et inimesed saaksid siit ära. Oluline, et saaks kõik inimesed sinna, kuhu nad plaaninud minna," rääkis ta.

Järjekord tekkis, kui kehva ilma tõttu pidid Virtsu ja Kuivastu liinil sõitvad Ionas ja Harilaid reedel pea kuuetunnise pausi tegema. Laupäeva hommikuks, mil kell viis peaks alustama juba TS Laevade uus piletimüügisüsteem, pidanuks plaanide järgi Ionase liinil välja vahetama suurem Hiiumaa, ent probleemide tõttu jätkavad ka laupäeval sel liinil Harilaid ja Ionas.