Pinnasevajumine toimus raudteeülesõidukohal, mis kuulub AS Edelaraudteele. AS Edelaraudteed omava AS Go Groupi kommunikatsioonijuht Marko Paloveer ütles Delfile, et pärast esialgseid taastamistöid, mille eesmärgiks oli suletud sõidurada liiklusele võimlikult ruttu avada, kaevatakse öösel, kui liiklussagedus on väga madal, vajunud osa lahti ja parandadakse täielikult. Töid teostab Edelaraudtee lepingupartner AS Tallinna Teed.

Pinnase vajumine oli umbes 70 cm suuruse läbimõõduga ja ligikaudu 20 cm sügavune. Tallinna liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul pole esialgu päris selge, mis pinnase vajumise kaasa tõi, kuid võimalik, et selle põhjustas vesiliiv. "Võimalik, et selle koha all oli veesoon, mis suure kuivuse tõttu ära kadus ja see tõi kaasa vajumise," ütles Rüütelmaa.

Auk on vaid ühes sõidureas. Rüütelmaa sõnul tekkisid sellest esimesed märgid juba paar päeva tagasi, kuid siis ei olnud aru saada, et tegemist võib olla nii ulatusliku vajumisega. Kui sügaval tekkinud tühimik võib asetseda, ei ole enne augu lahtikaevamist võimalik öelda.

(Lugeja foto)

(Lugeja foto)