Valimisliidu kampaaniajuhi, pikka aega meediaettevõtteid juhtinud Mart Luige sõnul arutati täna muuhulgas ka valimisnimekirjaga liituvate inimeste teemat. “Mis seal salata, on ka osad inimesed, kellele peavooluerakonnad on hakanud survet avaldama, et ärge ikkagi tulge selle kambaga. Otsustasime, et ei hakka täna-homme nimesid tilgutama ja võtame pikema vaate. Suvi on ka, paljud inimesed pole linnaski, kellega suheldud saab.”

Luik lisas, et tosin kandidaati on juba oma nõusoleku valimisliidus kandideerida andnud. "Eesmärk on meil saada kümmekond inimest igasse valimisringkonda ehk siis 80 inimesega nimekirja kokku. Sellel teel oleme esimese otsa peal.

Edgar Savisaare liitumist nimekirjaga täna ei arutatud. "Edgar Savisaar peab ise oma mõtted kõigepealt paika panema, millises nimekirjas ta tahab kandideerida. Põhilised stsenaariumid on need, kas sünnib ikkagi Edgar Savisaare nimekiri Keskerakonnast lahus või võtab ta vastu Keskerakonna kutse kandideerida nende nimekirjas."

Juhul, kui Savisaar avaldab soovi valimisliidus Tegus Tallinn kandideerida, arutatakse seda teemat uuesti. "Me oleme võtnud oma poliitika printsiibiks, et me kedagi eos ei välistaks. Kõik linnakodanikud, kes oma hääle annavad, annavad ka mandaadi nendele inimestele ja neil on vastavalt ka voli linnaasjades kaasa rääkida," selgitas Luik.

Mustamäel sündinud ja suurema osa elust Kesklinnas elanud Luik pole veel otsustanud, kummas piirkonnas ta kandideerib.

Tänasel koosolekul arutati ka ka valimisprogrammi, mille mitmeid punkte soovitakse nii omavahel kui teiste kandidaatidega läbi vaielda.

Luige hinnangul peaks Tallinna linnavalitsemine olema palju avatum. “Asju peaks tegema hea juhtimistava kohaselt nii linnale kuuluvates ettevõtes kui kogu linna organisatsioonis. Linn peaks olema palju kaasavam kogu otsustusprotsessis. Kõikide suurte projektide puhul — on see Reidi tee või Haabersti ristmik — on linna kohustus oma kodanikega enne otsuse langetamist väga detailselt need asjad läbi rääkida. Miks mitte ka otsedemokraatia elemente kasutada, kus me küsimegi mõnes olulises küsimuses seda arvamust. Aga mitte nii nagu praegune Tallinna linnavalitsus käis välja, et juba rong on poolel ja siis esitletakse ühte uuringut, mis näitab, et pooled tallinlased on Reidi teega päri ja teine pool ei ole.

Luige hinnangul on Tallinnal suur eeldus olla üks maailma innovaatilisemaid linnu. “Ta on väike, kompaktne, siin elavad väga andekad inimesed väga värskete mõtetega." Ta lisas, et kuigi linna roll on piiratud - linnakodanikud on ikkagi need, kes ise linnakeskkonna otsustavalt paika panevad -, saab linn kaasa aidata näiteks linnaplaneerimisega. "Tegelikult võiks suurema osa oma asjatoimetustest saada korraldatud oma asumis."

Linn peaks Luige arvates kasutama oluliselt enam ekspertide teadmisi.