Balkani riigid ei soovi enam massilist põgenikevoolu läbi oma territooriumi Lääne-Euroopasse, kuna Austria kehtestas riiki lubatavate varjupaigataotlejate jaoks päevase ülempiiri, vahendab Associated Press.

"Juba järgmisel kuul jääb Kreekasse hinnanguliselt 50 000 kuni 70 000 põgenikku," hoiatas Mouzala usutluses telekanalile Mega Channel.

Kreeka piiril asuvasse Idomeni põgenikelaagrisse oli eile hommikul kogunenud pea 6000 inimest.

Makedoonia tugevdas kontrolli oma piiril eelmisel nädalal, kui keeldus riiki lubamast Afganistanist pärit põgenikke ning hakkas nõudma kehtivat isikutunnistust süürlastelt ja iraaklastelt, vahendab uudisteagentuur Reuters.

Sloveenia, Horvaatia ja Serbia ei luba enam päevas sisse üle 580 inimese. Samal ajal on Kreekasse kogunenud juba enam kui 25 000 põgenikku.

Karmima piirikontrolli Balkanil põhjustas Austria samm, millega määrati riiki lubatavate asüülitaotlejate päevaseks ülempiiriks 80 inimest ning läbi Austria lubatavate põgenike päevaseks ülempiiriks 3200 inimest.

Austria otsus on põhjustanud diplomaatilise tüli Viini ja Ateena vahel, mis päädis sel nädalal sellega, et Kreeka ei nõustunud vastu võtma Austria siseministrit ning kutsus Viinist tagasi oma suursaadiku.