Täna pärastlõunal kogunes Rotermanni kvartalis nõupidamisele valimisliidu Tegus Tallinn tuumik koosseisus Urmas Sõõrumaa, Jüri Mõis ja Mart Luik.

Valimisliidu vedaja, ettevõtja ja kunagise Tallinna linnapea Jüri Mõisa sõnul arutati tänasel koosolekul, milline peaks olema valimisliidu graafiline kujundus, kampaania olemus ja missuguseid kokkuleppeid on inimestega sõlmitud. "Suurt asja täna kavas ei olnud. Pigem oli plaanis vaadata, kas meil on ka mingeid muresid. Neid praegu ei paista. Konkurendid ei ründa kuskilt otsast ja äravajumist pole ka näha. Oleme jõudnud sinnamaani, et 25. augusti paiku võib meilt uudiseid ootama hakata."

Suurt kampaaniat Mõisa sõnutsi planeeritud pole. "Me loodame, et meie nimed räägivad meie endi eest. Meil on vaja öelda, et me oleme ka valimistel, ja tutvustada oma programmi."

Mõis palgalist ametikohta ei taotle. "Mul on küll ideid, kuidas muuta volikogu tööd paremaks, mõistlikumaks ja linlasele arusaadavamaks, aga mina näen oma rolli volikogu lihtliikmena. Hädapärast trügin mõnda komisjoni juhtima, aga pigem tahaks olla lihtliige."

Mõis tõi ühe suure probleemina välja väikeste laste hoiu. "Seaduse järgi peab pooleteiseaastasele lapsele omavalitsus kindlustama lastehoiu-, või lasteaiateenuse, kuid praktiliselt see Tallinnas nii küll ei ole."

Reformierakonna valimislubadus kaotada lasteaia 57-eurone kohamaks pole Mõisa hinnangul hea idee. "Mitte kellelgi ei ole probleemi söögiraha ega kohatasuga, vaid probleem on ikka kvaliteedis. Lastevanematele tundub see eriskummaline. See suurendab veelgi kontrasti nende laste vahel, kes siis saavad lasteaeda ja kellele lasteaiakohta linnavalitsusel ei jätku."