Katus lendas hooga maja pealt alla enne tööpäeva lõppu, kella nelja paiku. Välja kutsuti päästjad ning pargiti ümber maja ees parkinud autod. Ühel, vahetult katuse all parkinud autol, oli läinud pool külge. Viga sai veel teinegi auto, kuid selle kahjustused väiksemad. Korterühistu esimees Urmas Enke sõnutsi on nii autod kui ka katuseremont kindlustuse mure. "Loodame uue katuse saada varsti, kindlustuseksperdid tulevad kahju hindama," sõnas Enke.

Katus oli majale pandud üheksa aastat tagasi, ehitusbuumi ajal. Maja ees askeldanud mehed kirusid, et tehtud on kõva praaki. "Näed, ruutmeetril peaks olema kolm tüüblit, siin on neid palju vähem," sõnas üks. "Olen katuseid pannud juba nõukogude ajast saadik, aga siin on ikka väga roppu tööd tehtud," jätkas ta.

Mehed tassisid katuselt alla penoplasti, mistõttu oli terve õhk maja ümber täis valget plastpuru. Üks prügiveoauto kastitäis prahti viidi vahetult pärast eilset õnnetust ära, kuid prahti on seal veel. Katusega kaasa tulnud saepuruvilla peab riisuma kaugemaltki, kui ainult katuse kukkumiskoha eest.

"See oli ikka õnnelik õnnetus, mõtle kui siin all lapsed oleks siblinud," seletas vanem proua, kelle esimese korruse akna alla katus kukkuski. Ta kirjeldas, et käinud oli suur kõmakas, mis kattis tema armsa lillepeenra, mis ainsa värvilise laiguna majaesist kaunistas.

Katus tuli alla vaid ühe trepikoja kohalt, sedagi ühes tükis ning otseloodis, lõhkumata aknaid või rõdusid, mis teele ette jäid. Siiski kurtis üheksandal korrusel elav daam, kelle pea kohalt katus ära lendas, et probleemi oleks saanud ennetada. "Ma olen juba ühistu koosolekul rääkinud, et katuseplekk tuulega kõlksub, aga keegi midagi õigel ajal ette ei võtnud," rääkis tema. Kuigi oma sõnade kohaselt ta oma korterist otse taevasse ei vaata, sest vahele jääb veel soojustus ning vana katus, siis vihma kardab ta küll.

Katuse ära lendamisega seotud kulud selgitab välja kindlustusmenetlus, selgitas ühistu esimees Urmas Enke.