Aastatel 2018-2021 lisandub politsei- ja piirivalveameti (PPA) eelarvesse 21,5 miljonit eurot, mis on ette nähtud kiirreageerijate ja piirkonnapolitseinike arvu suurendamiseks.

"Tegemist on uute võimekuste loomisega ja see ei eelda täna sisemiste ressursside ümber tõstmist," kinnitas Vaher.

Nelja aasta jooksul on plaanis piirkonnapolitseinike arvu kasvatada 45 ametniku võrra 126-lt 171-ni, mis läheb maksma 6 miljonit eurot.

Kiirreageerijate arv suureneb 75 võrra 150-ni. Koos varustuse soetamise ja väljaõppega kulub selleks nelja aasta jooksul 15,6 miljonit eurot.

Vaher ütles, et politsei on uue võimekuse loomiseks vajalike ettevalmistustega juba alustanud. “Sellise võime loomiseks on vaja teha väga palju eeltööd alates koolituskavast koos sisekaitseakadeemiaga kuni erinevate hangeteni alates relvastusest kuni vormivarustuseni, loomulikult sõidukid ja muu taristu.”

Augustis ja septembris toimub meeskonnajuhtide valimine. “Meeskonnajuht saab ise oma meeskonda looma hakata. Oktoobris-novembris toimuvad väljaõpped ja loodame, et märtsiks on struktuurid juba olemas. Kas kõik inimesed on selleks ajaks juba tööl — sügavalt kahtlen, aga me töötame selle nimel, et me saaksime võimalikult kiiresti meeskonnad loodud,” lubas Vaher.