Tänavu augustis oli liiklusõnnetustes hukkunuid rohkem kui eelmisel aastal kokku. Olukord on politsei sundinud võtma kasutusele liikluse rahustamiseks teistsugused meetmed ning suurendama kohalolu ja nähtavust.

„Valisime Tallinna ja Tartu vahelise maanteelõigu, sest see on suure liiklussagedusega ning tänavu seitsme kuuga juhtus seal mullusega võrreldes kümme rasket õnnetust rohkem. Tallinna ja Tartu vahelisel maanteel on tänavu surma saanud kolm liiklejat, neist kaks Harjumaal ja üks Jõgevamaal,“ selgitas koha valikut PPA juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Ta lisas, et kolme prefektuuri ühise kiiruse mõõtmisega soovitakse näha, millist mõju suuremahuline liiklusjärelevalve roolikeerajale avaldab. „Juhid peavad +10 km/h tunnis sõitmist normaalsuseks, seda nii maanteel kui ka linnas. Kuid lubatud piirkiiruse lõhki sõitmine suurendab tõenäosust sattuda õnnetusse ja seda, et keegi saab surma. Eesmärk on sekkuda iga väiksema kiiruseületamise korral,“ ütles Loigo.

Täna on patrullid maanteel kella 7st hommikul kella 19ni õhtul. Homme alustavad politseinikud kiirusemõõtmist kell 10 hommikul ning teevad seda pea 12 tundi.