Kui paljud Narva linnavolikogu keskerakondlastest liikmed said kahtlustuse toimingupiirangu rikkumises, siis soovis Keskerakonna juhtkond Tallinnas nende tagasiastumist linnavolikogust, kuni kriminaalmenetlus on lõppenud. Narva keskerakondlased vastasid sellele erakonnast lahkumisega.

Ratas ütles, et tema eesmärgiks on kogu selle teema ajal olnud Narva elanike kaitsmine. "Et tagada, et Narva linnavõim on läbipaistev, aus ja iga sendi eest arendatakse Narva elukeskkonda," ütles Ratas.

Septembris kutsutakse kokku Narva piirkonna aastakoosoleku, et valida uus, töövõimeline juhatus ja minna edasi oma programmi elluviimisega ning valmistuda valimisteks.

Narva elanikud pole oma kohalike, keskerakondlastest juhtidega alati väga rahul olnud. Kas Ratasel on üldse kahju, et need keskerakondlased parteist lahkusid?

"Loomulikult on kahju, aga küsimus on põhjustes," ütles Ratas. Ta nentis, et kui erakond soovis kahtlustuse saanud inimeste ajutist lahkumist linnavolikogust, siis tegelikult oli lahkujaid rohkem kui kahtlustuse saanuid.

Ratas ütles, et Keskerakonna soov on, et valitsemine oleks aus ja läbipaistev. Kui seetõttu soovis Keskerakond, et kahtlustuse saanud narvalased lahkuksid linnavolikogust, siis lahkusid nad hoopis Keskerakonnast. "Nad on oma otsuse teinud, Keskerakond läheb edasi," ütles Ratas.

"Meie ei näinud, et nendega saab koos edasi minna," nentis Ratas.