Korobeinik lahkus Reformierakonnast sõnadega, et partei on kaotanud oma liberaalse näo. Küsimusele, kas Keskerakond on liberaalsem, vastas Korobeinik, et temale olulistes asjades küll. "Sõltub, kustpoolt vaadata. Kui vaadata neid küsimusi, mis on minu jaoks olulised, siis vastus on kindel jah," leidis poliitik.

"Neli aastat tagasi oleks olnud päris raske ette kujutada, et Keskerakond tuleb valimistele näiteks ettepanekuga kehtestada sotsiaalmaksulagi. See on Reformierakonna programmi lubadus aastast 2011, mida nad tookord ei täitnud. Tegelikult on Keskerakonna programmis terve rida neid ettepanekuid, mida ma olen Reformierakonnale teinud, mis on kindlasti liberaalsed, ja nendest ükski ei ole erakonna programmis kajastust leidnud. Näiteks sotsiaalmaksulagi, hallide passide mitte väljaandmine, kaasav eelarve," loetles Korobeinik. "Need asjad on Keskerakonna programmis, mitte Reformierakonna programmis."

Vaid kaks kuud tagasi ka Keskerakonda kritiseerinud ja liberaalsete vaadete puudumist ette heitnud Korobeiniku sõnul tõestavad keskpartei valimislubadused vastupidist.

"Aastal 2011, kui mina riigikokku kandideerisin, valisin ma erakonda just liberaalsuse järgi. Reformierakond oli tookord vaieldamatult kõige liberaalsem. See, et Keskerakond oli nominaalselt liberaalne, ei tähendanud seda, et nende valimisprogrammis olnuks liberaalsed lubadused. Täna on olukord vastupidine. Kui eelmine kord olid Reformierakonna programmis vähemalt mõnedki liberaalsed lubadused, siis täna pole ühtegi. Kui vaadata majandusprogrammi, siis sõna "toetus" on seal esindatud 12 korda ja sõna "innovatsioon" mitte ühtegi," rääkis poliitik.

Korobeinik peab valeks tänast tulumaksusüsteemi, kus madalama sissetulekuga inimestele kehtib 500-eurone maksuvaba miinimum ja kõrgema sissetulekuga inimestel see väheneb. "Samas ma leian, et tänases olukorras seda muuta on üsna võimatu. Ehk siis, meil on valida, kas me teeme 500-eurose maksuvabastuse kõigile ja maksame selle eest 200 miljonit eurot aastas, mis tähendab seda, et inimene, kes teenib 2000 eurot kuus, saab 30 eurot juurde, mis tema jaoks elu ei muuda. 200 miljonit iga aasta riigieelarves on väga suur summa," selgitas Korobeinik.

"Kui teha neid valikuid, siis minu arvates peab ikka katteallikate peale mõtlema. See on üks Reformierakonna valimislubadustest, aga kust need 200 miljonit eurot tulevad, ma ei tea," lisas ta ja märkis, et 500 euro suurune maksuvaba miinimum on väiksema sissetulekuga inimesi palju aidanud, kuid probleem seisneb süsteemi keerukuses.

"Minu jaoks on oluline see, et ettevõtete tulumaksu ei tuleks, mis oli pikaajaliselt üks Keskerakonna põhimõtetest. Ma loodan, et see on nüüd muutunud," sõnas Korobeinik.

Korobeinik kandideerib esimeses ehk Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine valimisringkonnas. "Kohtade osas otsustab Keskerakond. Neil on selleks enda siseprotseduurid, minu jaoks olid programmilised lubadused olulised ja mul on ülihea meel, et mõned radikaalsemadki ideed võeti vastu."

Hiljuti Reformierakonnast lahkunud Andrei Korobeinik teatas täna koos Imre Sooäärega, et nad kandideerivad sõltumatute kandidaatidena Keskerakonna nimekirjas järgmise aasta riigikogu valimistel.