Teine nipp juurviljade säilitamiseks seisneb teadmises, milliseid neist hoida külmikus, milliseid sahvris ja milliseid lihtsalt köögiletil. Näiteks küüslauk, sibulad, kartulid, porgandid ja suvikõrvitsad säilivad paremini jahedas ja pimedas, kuivas sahvris. Samal ajal tomatid tuleb keerata tagurpidi ning säilitada köögiriiulil või -letil. Külmutuskappi sobivad näiteks sparglid ja artitšokid.

Kolmas nipp soovitab meil kasutada juurviljade, aga ka puuviljade, külmikus säilitamisel vanu ajalehti. Keerates juurikad ajalehte enne külmikusse panemist, garanteerime, et paber imab endasse kogu üleliigse niiskuse ja juurviljad säilivad kuivad ning krõmpsud.

Neljas nipp räägib ürtide säilitamisest. Paljudel meil on juhtumeid, kus supiteol või kastmesse kulub paar peotäit tilli, peterselli või mõnda muud ürti ning suurem kogus head maitseainet jääb külmikusse aeglaselt “surema”. Ürtide säilitamiseks on väga lihtne moodus: ürte tuleb vaadata kui lilli ja käituda nendega sarnaselt. Ürdilt tuleb alt lõigata ära surnud otsad ning pista punt rohelist veeklaasi, edasi tuleb ürdiga täidetud veeklaas katta kilekotiga ning kinnitada kummipaelaga tihedalt kinni. Sedasi säilivad ürdid rahulikult värskena nädala ja kauem.

Erisus seisneb aga säilituskohas: till, petersell ja koriander säilivad paremini külmkapis, samal ajal kui tüümian, rosmariin, münt, salvei ja basiilik sahvris.