Sojabaasil valmistatud veganjäätis, mis on gluteeni- ja laktoosivaba, sisaldades 10,6% rasva.

Kirke ja Taavet arvasid, et see on mingi magus jäätis, veidike mandlimaitsega, pannes hindeks koolipoisi keskmise ehk kolme. “Väga-väga vesine tundub,” kõhkles Ellen enne maitsma asumist, Juuli kõhkles, kas tegu on üldse jäätisega, äkki on kohupiim või sorbetilaadne toode. Triinu leidis, et see ei näe jäätise moodi väljagi ja pärast maitsmist arvas täpselt ära, et see sisaldab raudselt soja. Keiu ei näinud selle jäätisega pikalt vaeva — mõlemad arvasid, et jäätis saab ühe ja kõik.

PREMIA ERITI RAMMUS KOOREJÄÄTIS — 24 PUNKTI

Premia koorejäätis on 15%-lise rasvasisaldusega puhtast koorest valmistatud jäätis.

Kirke leidis, et see jäätis ei ole nii magus kui eelmine ja Taavet pikka juttu ei ajanud — viis!. “See on küll hea!” kiitis Ellen, Juuli arvas, et see jäätis on liiga magus, tahaks mingit marjamoosi peale. Keiu ja Triinu arvasid samuti, et jäätis on ülemäära magus ja selle jäätise peale sobiksid hapud marjad ning et tegu on hea jäätisega, mis sobib jäätisekokteili sisse.

ALBIINO LAKTOOSIVABA VANILLI-KOOREJÄÄTIS — 23 PUNKTI

Albiino jäätis on 10,5%-lise rasvasisaldusega koorejäätis, mis sobib laktoosi- ja gluteenitalumatutele.

See jäätis osutus Kirke lemmikuks ja Taaveti näoilme reetis, et jäts on päris hea. Ellen ja Juuli olid ühel meelel, et siia annaks juba midagi panna — moosi ja marju ning jäätis sai neilt 5 punkti. “See jäätis ei peksa üle,” arvas Juuli. “Sellel jäätisel on papi maitse küljes,” kurtis Triinu, aga Keiule meenutas see jäätis lapsepõlve.

FRESKO KÄSITÖÖJÄÄTIS ROCKY ROAD VEGAN — 13 PUNKTI

31,8%-lise rasvasisaldusega veganitele sobiv šokolaadijäätis marmelaadi, pähklite ja šokolaaditükkidega.

Kirke arvas, et see jäätis küll väga hea pole, kuna ta pole magus, vaid on nagu tume šokolaad. Juuli ja Ellen olid seda jäätist sööma asudes väga kahtlevad, äkki see polegi jäätis! Igatahes välja see küll niimoodi ei näe. “Mousse?” uuris Juuli. Selle magustoidulaadse tootega annaks ehk midagi teha, kui sinna midagi peale panna — pähkleid näiteks. Keiu ja Triinu olid kindlad, et tegu on petukaubaga — see pole jäätis!

VÕITJAJÄÄTIS! LOHILO PROTEIINIJÄÄTIS MAASIKATE JA VALGE ŠOKOLAADIGA — 27 PUNKTI

Laktoosivaba jäätis, mis sisaldab 8% rasva ja 13% proteiini.

Lastele jäätis maitses — “See on küll väga hea, leidis Kirke. Taavet lasi magusal aga hea maitsta ja ütles vaid ühe sõna “Viis!”. Ellen ja Juuli olid meeldivalt üllatunud. “Ülihea!”. “Jumala hea on! Aga ta ei meenuta jäätist,” oli Triinu veidi pettunud. Keiu teatas aga, et see on ta lemmik.