Täna on teie ees kokk Märten Kadu (17) Tallinna Teeninduskoolist.

Mida on selle eriala õppimine sulle andnud?

Kokanduse eriala on eelkõige andnud mulle oskuse süveneda detailidesse, sest kõik algab väikestest asjadest. Väikesed asjad, mis esmapilgul tunduvad ebaolulised, hakkavad suures pildis lugema. See tekitab professionaalse tunde, mis avaldab muljet nii kohtunikele võistlustel, klientidele restoranides kui ka pereliikmetele ja õpetajatele.

Milliseid oskuseid on võistlustel osalemine sinus arendanud?

Kiirus ja ajaplaneerimine on kindlasti oskused-omadused, mida võistlustega arendab väga palju. Näiteks arendada uudseid viise, kuidas kiiremini toorainet saada sama maitsvaks ja ilusa välimusega kui oled seda harjunud tegema koolis või restoranis. Tuleb ka ette tooraineid või roogasid, millega sa pole varem töötanud, ning uute asjade oskamine tuleb alati kasuks.

Millest saad oma töös inspiratsiooni?

Inspiratsiooni ammutan kõige rohkem suurte kokkade tegevusest ja oma restorani kogemustest. Ka õpetaja annab väga häid ideid, millega edasi töötada. Sellest kõigest tulevadki uued retseptid ja uued maitsed.

Millised on sinu tulevikuplaanid?

Kõigepealt on eesmärgiks EuroSkillsilt võimalikult hea tulemusega tagasi tulla. Tahaksin töötada erinevates väga hea tasemega restoranides, et saada võimalikult palju uusi kogemusi ja oskusi. Unistan Eesti esindamisest Bocuse d'Oril ja kindlasti tahaksin ühel päeval enda restorani avada.

Ela meie noortele meistritele kaasa Facebookis ning Instagramis. Võistlejatega kohtub ning EuroSkills’il toimuvast teeb ülevaate ka TV3.