„Me saime lapse“ tõsielusarjas täna: miks beebi ei maga?

Viis perekonda on asunud lapsevanema okkalisele, kuid seiklusrikkale rajale ja on valmis seda televaatajatega jagama. Sünnitus on möödas ning noored vanemad elavad tasapisi uude rolli sisse. Kahjuks on esimesed nädalad eriti ärevad ja toovad kaasa rohkem nutu- kui rõõmupisaraid. Põhimureks saab beebi magamatus, mis toob mitmele paarile kaasa konflikti.

Beebid on saanud endale imeilusad nimed. Blogija Mariann ja abikaasa Kardo panid oma tütrele nimeks Lende Liis. Kassapidaja Linda ja laotööline Mario ei suutnud ära imestada, kui pisike võib vastsündinu olla, väike poisslaps sai ansambli Respekt solisti järgi nimeks Kerdo. Põlised hiidlased Birgit ja Tõnis valisid toona populaarseima poisslapse nime — Robin. Riina ja Madise poeg oli sündides juba tõeline vägilane, seega sai ta „Viikingite“ sarja järgi ka mehise nime — Ragnar.

Noored vanemad elavad tasapisi uude rolli sisse. Öeldakse, et väiksed lapsed, väiksed mured, kuid ometi on esimesed nädalad eriti ärevad ja tüliderohked. Ehkki blogijal Mariannil ja abikaasal Kardol on Lende Liis teine laps, pole miski lihtsam kui esimesega. Ka Linda ja Mario peres on rõõmu asemel nii rusutud meeleolu, et Lindal on lausa silmad vees. Miks on olukord lausa nii hull, nii et pere peab pöörduma spetsialisti poole?

„Laps ei tahtnud kuidagi magama jääda. Söötsime mitmeid kordi, vahetasime mähkmeid mitmeid kordi — nii kuni hommikul kella poole viieni välja. Istusime ja ootasime, kuni ta magama jääb. Vahepeal jäi 5 minutiks magama, aga siis jälle nutt lahti. Lindaga olime täiesti teadmatuses, mida teha — miski ei aidanud. Linda hakkas nutma, aga püüdsin teda rahustada, sest muidu satun ise ka paanikasse!“ kirjeldab laotööline Mario.

Samuti paneb uus ilmakodanik Riina ja Madise suhte tublisti proovile.

„Me kas magame või üritame magada — see on põhiline tegevus. Kõik ööd on magamata, sest magame 1-2 tunni kaupa. Alguses oli väga kohutav ja kurnav, koguaeg kaklesime. Keegi midagi ütles, siis kohe ajas närvi. Laps kisas veel juurde ja närvid olid krussis!“ kirjeldab Riina oma unetuid öid.

„Kui ta niiviisi kisab ja alla ei anna, on selline tunne küll, et jään magama ära — las naine tegeleb ise edasi,“ kommenteerib Madis.

Millist nõu annaksid sina noortele lapsevanematele, et nad rohkem magada saaksid ning suhtes rahulikuks jääksid ja tülli ei pööraks?

„Me saime lapse“ täna kell 20.00 TV3s!