Jurist Cohen jõudis teisipäeval prokuratuuriga kokkuleppele, tunnistades end süüdi kaheksas erinevas rikkumises, sh maksudest kõrvalehoidmises, pankadele väärütluste andmises ja kampaaniarahastamise reeglite rikkumises, kirjutab ajaleht The New York Times.

Ta ütles USA Manhattani piirkonna kohtunikule ka, et maksis naistele, kellel Trumpil oli suhe, „koordineerides oma tegevust ja tegutsedes föderaalametisse kandideeriva isiku suunistel”.

Trumpi pikaaegne isiklik advokaat ütles, et tegutses „ennekõike eesmärgiga mõjutada valimiste käiku”, mis tähendab, et ära üritati hoida olukorda, kus vahetult enne valimisi tuleb mõni naistest paljastustega salasuhtest Trumpiga avalikkuse ette, mis võinuks muuta avalikkuse arvamust ning seega maksta vabariiklasele ametikoha.

Teadaolevalt tegi Cohen, ja ta ka ise tunnistas, kaks makset: 130 000 dollarit pornostaar Stephanie Cliffordile ehk Stormy Danielsile ja 150 000 dollarit Playboy modellile Karen McDougalile.

Vaid minuteid hiljem mõisteti viies punktis maksupettuses, kahes punktis pangapettuses ja ühes punktis, mis hõlmas suutmatust avaldada teavet oma välismaise pangakonto kohta, süüdi ka president Trumpi kampaaniajuht Paul Manafort.

USA riigipea tänane advokaat Rudy Giuliani ütles avalduses kohtuistungi järel, et Coheni tunnistus ei hõlma ühkti süüdistust ega viita ühelegi väärteole president Trumpi poolt.