Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et raketirünnakus hukkus 14 inimest, kellest enamik olid iraanlased või Iraani toetatud rühmituste liikmed.

Õhutõrjel õnnestus väidetavalt alla tulistada kaheksa raketti, mitmed jõudsid siiski oma sihtmärgini.

Eile ähvardasid Süüria võimulolijaid laupäevase arvatava keemiarünnaku tõttu Doumas karmide meetmetega näiteks Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja USA president Donald Trump.

Pentagoni esindajad eitavad, et Tayfuri raketirünnak võis olla USA poolt tellitud, kuid lubavad olukorda hoolega jälgida ja toetada diplomaatilisi pingutisi, et keemiarelvade kasutajad vastutusele võtta, olgu siis Süürias või mujal.

"Praegusel hetkel ei vii kaitseministeerium Süürias läbi õhurünnakuid," teatas Pentagon oma avalduses. "Me jätkame aga olukorra hoolikat jälgimist ja toetame käimasolevaid diplomaatilisi jõupingutusi keemiarelvade kasutajate Süürias ja mujal vastutusele võtmiseks."

Süüria riiklik uudisteagentuur nimetas raketirünnakut Tayfuri lennuväljale alguses kahtlustatavaks USA rünnakuks, kuid jättis hiljem USA-le viitamata.

ÜRO Julgeolekunõukogu koguneb täna õhtul keemiarünnaku arutamiseks. Selle algatas Prantsusmaa, kuigi veel mitmed riigid nõudsid arutamist.