Teadaolevalt avaldas eile pealinna Bratislava tänavatel meelt enam kui 40 000 inimest, mis on suurim protestiaktsioon pärast maa kommunismiikke alt vabanemist kolme kümendi eest, vahendab uudistekanal BBC.

Aktsioonid toimusid ka täna.

Ka president Andrej Kiska tegi ettepaneku valitsuse radikaalseks ümberkujundamiseks, pakkudes ühe võimalusena välja erakorraliste valimiste korraldamise, taastamaks avalikkuse usaldust.

Ján Kuciakist sai mõne nädala eest Slovakkias esimene ajakirjanik, kes tõenäoliselt töö pärast tapeti. 27-aastase mehe ja tema sama vana kihlatu, Martina Kušnírová surnukeha avastati nende kodust, pealinnast Bratislavast umbes 60 kilomeetrit idas asuvast Vel’ká Mačast. Ajakirjanikku oli tulistatud rinda ja naist pähe.

Teadete kohaselt pidi Kuciak avaldama uuriva artikli Itaalia maffia seostest Slovakkia kõrgetasemelise poliitilise korruptsiooniga. Lugu viib otsapidi peaminister Fico ja riigis elava Itaalia kodaniku juurde, keda peetakse seotuks Itaalia kurikuulsa maffia ’Ndranghetaga, mis on Interpoli väitel maailma üks kõige mõjukam ja rikkam kriminaalühendus.