Esialgsetel andmetel hukkus tulistamises üks politseinik, kaks korrakaitsjat sai tõsiselt viga, teatas CNN.

Politsei teatel oli tulistajaid vähemalt kaks, kellest ühe lasi politsei maha. Prantsuse politsei kirjutas oma Twitteri kontol, et politseinik istus punase fooritule tõttu seisma jäänud autos, kui ründaja teda mööda sõites tulistas. Kõik see toimus veidi enne kella 21.00 Pariisi aja järgi (Eesti aja järgi 22.00).

Surma saanud ründaja oli väideteavalt julgeolekujõududele varasemast teada ning oli sõnumiprogrammis Telegram rääkinud soovist politsinikke tappa, vahendas BFMTV. Siseministeeriumi pressiesindaja Pierre-Henry Brandet' sõnul võis ründajaid olla rohkem kui üks.

Pärast südaööd teatas sunniitlik äärmusrühmitus ISIS, et võtab rünnaku eest vastutuse, teatas rühmituse propagandaagentuur Amaq. Väidetavalt oli Pariisi kesklinnas rünnaku korraldanud belglane Abu Yussef, kes oli Islamiriigi üks võitlejaid.

Eestlane Pariisis, jaga oma muljeid aadressil vihje@delfi.ee

Vaata fotosid sündmuskohalt:

Champs-Élysées' avenüü pikkus on 1,9 km. See on Pariisi üks tuntumaid tänavaid. Ta ühte otsa jääb Concorde'i väljak Luxori obeliskiga ja teise Charles de Gaulle'i väljak Arc de Triomphe'iga. Champs-Élysées on Pariisi ajalooliseks teljeks.