Hotell asub Buckinghami palee lähedal Knightsbridge'is. Päästeamet sai teate Eesti aja järgi kella 18 paiku. Kohale sõitis 120 päästjat ja kokku 20 päästeautot. Põleng sai alguse hoone katuselt. Üks pealtnägija sõnas väljaandele Mirror, et leegid lahvatasid loetud sekunditega ja tuli levis väga kiiresti.

Daily Mail kirjutab, et hotellis peatus ka muusik Robbie Williams. Sotsiaalmeedias levivad juba kaadrid sellest, kuidas Robbie treppidest alla tormab ja siis õues pöidla üles tõstab, et näidata - temaga on kõik korras!

Delfile kirjutas eestlanna, kes töötab hotelli vastasmajas. "Alguses tundsime suitsuhaisu, kuid esialgu kedagi ei evakueeritud. Hiljem siiski evakueeriti meid ja kõik majas viibinud on nüüd õues. Suitsu enam nii palju ei näe, kuid väike hirm on ikka sees."

Hiljem lisas ta, et esiti ei pääsenud nad kuskile edasi - kõikjal olid politseilindid ees. Õnneks jagas politsei vett. Kella 21 paiku (Londonis oli kell 19) lubati tema ja ta töökaaslased majja tagasi - nad võtsid oma asjad ja võisid lahkuda.

Põlengu põhjus on praegu ebaselge. Hiljuti teatasid Mandarin Orientali omanikud, et lõppesid ulatuslikud renoveerimistööd.

Hotelli lähedusse on kogunenud palju inimesi, palvetatakse nende eest, kes hotellis viibisid. Pole ka ime, et kohalikud kõige hullemat kardavad, kõigil on veel selgelt meeles see, kui aasta eest põles 24-korruseline 120 korteriga hoone. Kümned inimesed jäid majja tulelõksu, nii mõnigi elanik viskus aknast välja. Hukkus 80 inimest.

Pärast seda on palju räägitud, et Londonis on sadu tuleohtlikke maju, mida pole juba aastaid kontrollitud.