Anna (49) ja David Allen (57) Turpin jäid vahele tänu sellele, et ühel vangil, 17-aastasel tüdrukul õnnestus laupäeval nende juurest põgeneda ning majast leitud mobiiliga 911-hädaabinumbrile helistada.

Ta oli nii näljane ja viletsa olemisega, et nägi välja nagu kümneaastane, kommenteeris Riverside'i politsei pressiesindaja.

Mõni leitud isik oli Turpinite kodus keti ja tabalukuga voodi küljes kinni. Näljased ja räpased olid kõik vangid, kusjuures seitse 13-st osutusid täiskasvanuteks.

Kumbki Turpin ei suutnud oma kodus valitsevale olukorrale mingit mõistlikku selgitust anda. Neid mõisteti süüdi piinamises ja laste ohtuseadmises ning viidi kinnipidamisasutusse. Kumbki pääseks vabadusse üheksa miljoni dollari suuruse kautsjoni vastu.

Kuus vabastatud alaealist ja seitse täiskasvanut viidi taastusravile.

David Turpin on California haridusministeeriumi kodulehel kirja pandud 2011. aasta märtsis avatud Sandcastle'i päevakooli direktorina, mis asuski tema koduaadressil. See aitab selgitada, kuidas inimesed vangistusse sattuda võisid.

Ajakirjanikud küsitlesid naabreid, kes kinnitasid, et teadsid Turpinite suure pere kohta, aga väitsid, et ei näinud kunagi seal väikseid lapsi.


Turpinite kodu USA-s Californias Perrise linnas. (Foto: REUTERS)

Ümbruskonded jälgivad uudisevõttegruppe Turpinite kodu ees. (Foto: REUTERS)