Agentuur Moskva teatas tulistamisest Menševik kohaliku aja järgi kella 10 ajal hommikul. Siseministeerium teatas hiljem, et seal toimus konflikt „peremeessubjektide” vahel. Üks konflikti osapooltest tulistas oponenti. Interfaxi andmetel on tulistaja ettevõtte endine direktor Ilja Averjanov, kellega peetakse läbirääkimisi, tapetu oli aga turvamees. Agentuur Moskva teatas neljast kannatada saanust, vahendab telekanal Dožd.

Politsei piiras hoone sisse, kuid ei ole veel tulistajat vahistanud. Õiguskaitseorganid lükkasid ümber teated, et tulistaja võttis pantvange.

Telegrami kanal Mash teatas, et haavatute hulgas võivad olla kohtupristavid, kes nõudsid välja vabriku võlgu. Väidetavalt saabus Averjanov täna vabrikusse koos oma õe Jekaterina Averjanovaga, kes oli ilmselt vabriku asedirektor finantsalal. Kui Averjanov nägi, et vabrikus tegutsevad kohtupristavid, avas ta tule vintpüssist. Mashi andmetel barrikadeeris Averjanov end hoonesse, mistõttu ei saadud haavata saanud turvamehele abi osutada ja ta suri.

Averjanov ütles Business FM-ile, et avas tule, sest ettevõtte võtsid temalt ära „Kaukaasia, osseedi bande esindajad eesotsas kahe prokuröriga”.

Menševiku jurist, õigusfirma ASK peadirektor Timur Bakiralijev ütles Doždile, et viimane suur kokkupõrge Averjanovi ja „bande” esindajate vahel toimus selle aasta suvel. Advokaadi sõnul peksid nad visiidi käigus vabrikusse Averjanovi läbi ja varastasid seifist umbes kolm miljonit rubla (43 000 eurot). Averjanov tegi selle kohta politseile avalduse.