Vaatamata viimase minuti katsetele teha mässumeelsetele järeleandmisi, toetas paranduse tegemist eelnõusse 309 ja selle vastu oli 305 parlamendiliiget, vahendab BBC News.

Valitsuse vastu hääletanud konservatiividest kaheksa on endised ministrid. Neist Stephen Hammond kaotas pärast hääletust erakonna aseesimehe koha.

„Täna seadsin ma riigi ja valijad parteist ettepoole ja hääletasin oma põhimõtete järgi, et anda parlamendile tähtsust omav hääletus,” kirjutas Hammond Twitteris.

Valitsus teatas, et on kaotuses pettunud.

Opositsiooniliste leiboristide juht Jeremy Corbyn ütles, et tegemist oli häbistava autoriteedikaotusega peaminister Theresa May jaoks Euroopa Liidu Brexiti-tippkohtumise eelõhtul.

Suurbritannia peaks Euroopa Liidust lahkuma 2019. aasta märtsis ning Briti-EL-i tulevaste suhete üle käivad läbirääkimised. Euroopa Liidust lahkumise eelnõu on võtmetähtsusega osa Briti valitsuse väljumisstrateegiast.

Kui valitsusel ei õnnestu nüüd tehtud otsust muuta, tähendab see, et enne kui ministrid saavad hakata Brüsseliga sõlmitud Brexiti-kokkulepet ellu viima, peab selle heaks kiitma parlament.