Ajakirjanduse teatel leidis üle riigi aset enam kui 600 protestiaktsiooni, millel nõuti, et administratsioon kindlustaks, et lastel, kes piiril oma perekondadest lahutati, oleks võimalik viivitamatult ühineda, vahendab uudistekanal DailyBeast.

Aktsioonid nime all „Pered kuuluvad kokku“ algasid kohaliku aja järgi keskpäeval, toimudes New Yorgist ja Los Angelesest Austini ja Montgomeryni, aga ka Londoni ja Berliinini.

Aktsioone korraldas Ameerika Tsiviilvabaduste Liit ja mitu immigratide õiguste eest seisvat ühingut, aga paljude osalejate sõnul oli seesugune aktivism nende jaoks esmakordne ja nad tahtsid lihtsalt öelda oma sõna selle vastu, mida nad kirjeldasid kui ebainimlikku poliitikat.

Trump loobus eelmisel nädalal pärast laiaulatuslikku vastuseisu perekondade lahutamise poliitikast, kuid meeleavalduste organiseerijate sõnul on sadade laste saatus endiselt lahtine ja nad ei ole saanud oma vanematega kohtuda.

Trump ei ole meeleavalduste kohta avalikult sõna võtnud, kiites oma Twitteri kontol pelgalt migratsiooniteenistust „fantastilise töö ja kõige kriminaalsema elemendi eemaldamise eest“.