Otsustati, et humanitaarabi tuuakse nädala pärast Colombia piirilinnast Cucutasest üle piiri rohkem kui poole miljoni vabatahtliku abiga. „Tuleb mobiliseeruda nii sees- kui väljaspool oma kodumaa piire,“ ütles opositsioonijuht ja rahvusassamblee spiiker Guaido, keda tunnustatakse seadusliku juhina nii USA, Euroopa Liidu kui Ladina-Ameerika riikide poolt.

„Võitlus, mida me peame, annab jätkuvalt tulemusi,“ rõõmustas Guiado laupäeval oma Twitteri kontol.

Äärmussotsialistlik de facto president Maduro keeldub endiselt ameeriklaste humanitaarabi üle piiri lubamast, kuigi kohapeal on nii toidu- kui muudest esmatarbekaupadest, sh ravimitest täielik puudus. Tema sõnul oleks humanitaarabi riiki lubamise näol tegemist USA juhitava sissetungi eelmänguga.

USA humanitaarabiga tegeleva agentuuri USAID-i eestkõneleja Mark Green ütles pressikonverentsil Cucutases, et de jure riigipea kohusetäitja Guaido palus ameeriklasetelt abi, sest tema riik on silmitsi süveneva humanitaarkriisiga.

„Aina enam lapsi jääb nälga ja pea kõikides haiglates on puudus ravimitest,“ nentis ta, öeldes, et humanitaarprobleem kasvab üha suuremaks, sest enam kui kolm miljonit venezuelalast viibib põgenikena naaberriikides. „Tänasel päeval seisame silmitsi inimeste suurima liikumisega Ladina-Ameerika ajaloos."