Ametivõimude teatel politseikolonelleitnant Arnaud Beltrame, keda terrorist tulistas pärast seda, kui ta end ühe pantvangi asemel ise vabatahtlikult vangi andis, suri kohaliku aja järgi täna veidi enne kella kuut varahommikul, vahendab The Guardian.

„Me ei unusta kunagi tema kangelaslikkust, julgust ja ohverdust,“ säutsus hommikul oma Twitteri kontol siseminister Gérard Collomb. „Ta suri oma isamaa eest.“

Õige pea tegi avalduse ka president Emmanuel Macron, öeldes, et ta oli „sügavalt liigutatud“, kui kuulis leitnandi surmast. Tema sõnul „näitas politseikolonelleitnant Beltrame'i üles erakordset julgust ja eneseohverdust, kui päästis pantvangistatu elu, pakkudes end tema asemel välja“. „Ta näitas oma erakordselt külma närvi ja demonstreeris „sõjalisi voorusi“, millega ta pälvis kogu rahva austuse ja imetluse. Andes oma elu, lõpetamaks džihaaditerroristi mõrvarlik akt, langes ta kangelasena,“ ütles president Macron.

45-aastast Beltrame'i tulistati kõrri pärast neljatunnist pantvangidraamat kaubanduskeskuses vaikses Trèbes’i linnakeses Carcassonne’i lähedal.

Mundrikandja pakkus vabatahtlikult, et vahetab kohad ühe naisterahvaga, keda terroriorganisatsiooni Islamiriik austaja Radouane Lakdim hoidis pantvangis, olles juba tulistanud üht kaupluse müüjat ja klienti.

25-aastane äärmuslane röövis enne pantvangidraamat auto, vigastades raskelt selle juhti ja tappes tema kaasreisija, ning tulistas mitut jalgpalli mängivat reservpolitseinikku.

Ajakirjanduse teatel tõusis sellega terroriaktis hukkunute arv neljani, veel viisteist inimest sai vigastada, kellest üks üliraskelt.