„Andsin välisministeeriumile, kaitseministeeriumile ja riiklikule eriolukordade teenistusele korralduse kaasata NATO abi humanitaarseks demineerimiseks Balaklijas,“ kirjutas Porošenko, vahendab UNIAN.

Ööl vastu neljapäeva hakkasid Ukraina suurimas laskemoonalaos Balaklijas plahvatama mürsud. Esialgsetel andmetel hukkunuid ei ole, kuid killuhaava sai üks 54-aastane naine, kes viidi haiglasse. Balaklijast ja selle lähedal asuvatest küladest on evakueeritud ligi 20 000 inimest. Ukraina peaminister Volodõmõr Groisman teatas, et põleb umbes 50 protsenti laskemoonalao territooriumist ning põleng kestab kuni seitse ööpäeva.

Õhtu poole teatas kaitseministeerium, et plahvatuste intensiivsus on vähenenud ja juba võib hakata valmistuma tulekahju lokaliseerimiseks.

Ukraina presidendi nõunik Juri Birjukov teatas Facebookis, et ligi pool laskemoonalaos hoitavast on relvastusest maha võetud ja koost lahti võetud lahingumoona komponendid.

Birjukovi sõnul täpseid numbreid koguse kohta kuidagi öelda ei saa, aga „ei olnud seal ei 175 000 tonni ega 125 000 tonni. Oli palju vähem“.

Ukraina politsei pressiteenistus teatas, et marodöörluse vältimiseks patrullib evakueeritud Balaklija tänavatel üle poolesaja korrakaitsja, sealhulgas 300 politseinikku ja 300 rahvuskaartlast.

Töötab 16 politseiposti, mis võimaldavad kodanike väljasõidu linnast, kuid takistavad linna sissesõitu.