Charles Manson toimetati Californias asuvast Corcorani vanglast Bakersfield'i haiglasse kolm päeva tagasi ja läbinud kõikvõimalikud ravil. 83-aastase sarimõrvari seisund minevat aina halvemaks ja allikate sõnul on tal elada jäänud vaid loetud päevad.

Jaanuaris viibis Manson haiglas, sest tema soolestik oli kahjustada saanud, põhjustades suure verejooksu. Arstid tahtsid kurjategijat koheselt opereerida, ent viimane keeldus. Paar päeva hiljem oli Mansoni meel muutunud, kuid arstide hinnangul oli tema seisund liiga nõrk ja operatsioon eluohtli ning ta saadeti tagasi vaiglasse.

Kurjuse võrdkujuks nimetatud Charles Manson kavandas 60ndatel hulga jõhkraid kuritegusid, mille täpsed põhjused ei ole tänase päevani teada. Ilmselt viib ta need ka endaga hauga kaasa, sest Manson pole üheski kuriteos oma süüd kunagi tunnistanud. Meest on seostatud 35 mõrvaga, millest enamik pandi toime aastal 1969 ja samal aastal vahistati hulk Perekonna liikmeid. Charles Manson korduvalt väitnud, et leidmata ohverid on veel.

1971. aastal mõisteti ta näitlejatar Sharon Tate'i mõrva organiseerimise eest surma, kuid järgneval aastal muutus see koos surmanuhtluse keelustamisega hoopis eluaegseks vanglakaristuses. Tema armuandmispalve on 12 korda tagasi lükatud. Viimasel korral lükati tema ennetähtaegselt vanglast vabastamise taotlus tagasi 11. aprillil 2012.