Ta kinnitas, et kuigi ta võtab endale täie vastutuse kaotuse eest, tekitas kombinatsioon FBI direktori Jim Comey kirjast ning Venemaa poolt mahitatud Wikileaksi paljastustest inimestes, kes oleks tema poolt hääletanud, kahtlusi.

28. oktoobril saatis Comey kirja USA kongressile, kus mainib, et juurdlusbüroo avastas uusi Clintoni e-kirju, mille puhul on vaja teha kindlaks, kas neis oli informatsiooni, mida saab pidada salajaseks.

Clintoni kampaaniajuht John Podesta nimetas FBI otsust teatada uurimise taasalustamisest kõigest 11 päeva enne presidendivalimisi „ekstraordinaarseks“. „FBI direktoril on rahva ees kohustus viivitamatult anda uuritava materjali kohta põhjalikku teavet,“ märkis Podesta. „Me oleme veendunud, et sealt ei tule midagi põhjapanevat.“

"Kui valimised oleksid toimunud 27. oktoobril, oleksin ma Nate Silveri sõnade järgi president," sõnas Clinton.

Toimetaja Nate Silver on väitnud, et Comey kiri kongressile maksis Clintonile presidendikoha. Clintoni poolehoidjate numbrid kukkusid pärast kirja avaldamist kolme punkti võrra. Valimispäeval kaotas Clinton nii Floridas, Wisconsins, Pennsylvanias ja Michiganis vähem kui ühe protsendi võrra.

Juulis hakkas Wikileaks avaldama Clintoni kampaaniamjuhi John Podesta e-kirju. Väidetavalt oli tegemist Venemaa häkkerite rünnakuga Clintoni vastu.