Kõigepealt toimus kella 19.10 ajal kohaliku aja järgi maavärin magnituudiga 5,5 Visso lähedal. Kaks tundi hiljem järgnes samas piirkonnas maavärin magnituudiga 6,1. Mitmed inimesed said viga, kuid esialgu surmajuhtumitest teateid ei ole, vahendab BBC News.

Kolmapäevaseid maavärinaid oli tunda kogu Itaalias, sealhulgas pealinnas Roomas, kus hooned kõikusid ning uksed ja aknad värisesid.

Itaalia tsiviilkaitseülema Fabrizio Curcio sõnul on teadete kohaselt kümned inimesed viga saanud, kuid tõsiselt vaid neli.

Teine maavärin oli märkimisväärselt tugevam kui esimene ning järgnes arvukalt järeltõukeid.

Arvatakse, et kõige rohkem sai kannatada Camerino linnake, kuigi kahju kogu ulatus saab selgeks alles neljapäeva jooksul.

„Kõik lahkuvad Camerinost jalgsi või autoga ohutusse kohta. Kaks kirikut on hävinud ja paljud majad kokku varisenud,“ ütles kohalik elanik BBC-le.

Umbria regioonis Norcia lähedal asuvas Campos varises kokku 15. sajandi lõpust pärit San Salvatore kirik. Seda oli nõrgestanud 24. augusti maavärin magnituudiga 6,2.

On teateid ka maha kukkunud elektriliinidest, ajalooliste hoonete kahjustustest ning maalihkest suurel maanteel Roomast põhja pool.

Piirkonna koolid jäävad neljapäeval suletuks.

Itaalia ametnike sõnul olid kolmapäevased maavärinad seotud augustis aset leidnuga.

„Järeltõuked võivad kesta pikka aega, mõnikord kuid,“ ütles Itaalia rahvusliku geofüüsikainstituudi esindaja Mario Tozzi.