Trump ütles suuresti välispoliitikale keskendunud intervjuus Reutersile, et Islamiriigi üle võidu saavutamine on kõrgem prioriteet kui Süüria presidendi Bashar al-Assadi võimust loobuma veenmine.

Trump küsis, kuidas saab Clinton Venemaa presidendi Vladimir Putiniga läbirääkimisi pidada pärast viimase demoniseerimist, süüdistas president Barack Obamat USA-Filipiinide suhete halvenemises pärast Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte ametisse astumist, kurtis ühtsuse puudumise üle vabariiklaste ridades tema kandidatuuri toetamisel ning ütles, et võidaks valimised kergesti, kui parteijuhid teda toetaksid.

Süüria kodusõja kohta ütles Trump, et Clinton võiks agressiivsema hoiakuga konflikti lahendamise suhted USA kolmandasse maailmasõtta kiskuda.

Clinton on kutsunud üles kehtestama lennukeelutsooni ja „turvatsoone“ tsiviilisikute kaitsmiseks. Mõnede analüütikute sõnul võiks nende tsoonide kaitsmine viia USA otsesesse konflikti Vene sõjalennukitega.

„Mida me peaksime tegema, on keskendumine ISIS-ele. Me ei peaks keskenduma Süüriale,“ ütles Trump. „Asi lõpeb kolmanda maailmasõjaga Süüria pärast, kui me Hillary Clintonit kuulame. Ei võideldaks enam Süüriaga, võideldaks Süüria, Venemaa ja Iraaniga, eks ole? Venemaa on tuumariik, aga riik, kus tuumarelvad töötavad, vastandina teistele riikidele, kes räägivad.“

Clintoni kampaaniameeskond heitis selle kriitika kõrvale, märkides, et nii vabariiklaste kui ka demokraatide julgeolekueksperdid on kuulutanud Trumpi sobimatuks olema USA relvajõudude ülemjuhataja.

„Taaskord kordab ta nagu papagoi Putini jutupunkte ja mängib ameeriklaste hirmudel, seda kõike samal ajal, kui keeldub tegemast igasuguseid oma plaane ISIS-e üle võidu saavutamiseks või humanitaarkannatuste leevendamiseks Süürias,“ ütles Clintoni pressiesindaja Jesse Lehrich.

Trumpi sõnul on Assad praegu palju tugevam kui kolm aastat tagasi ning tema võimust loobuma panemine on vähem tähtis kui Islamiriigi üle võidu saavutamine.

„Assad on minu jaoks teisejärguline võrreldes ISIS-ega,“ ütles Trump.

Venemaa teemal kritiseeris Trump taas Clintoni tegevust USA-Vene suhete arendamisel riigisekretärina ning ütles, et Clintoni karm kriitika Putini aadressil tõstatab küsimuse, kuidas kavatseb ta naasta ja pidada läbirääkimisi selle mehega, kellest ta on teinud nii kurja.

Suhete halvenemise kohta Filipiinidega ütles Trump, et president Obama tahab keskenduda oma golfimängule, mitte ei suhtle maailma riigijuhtidega.

Filipiinide president Duterte on pärast ametisse asumist väljendanud avalikku vaenulikkust USA suhtes ja tõrjunud kriitikat oma vägivaldse narkosõja aadressil, kasutades selleks pehmelt öeldes ebaviisakaid väljendeid.

Trump kordas oma väidet, et meedia võltsib küsitluste tulemusi, ning kuulutas, et tema toetajad on ärritunud vabariikliku partei juhtkonna peale.

„Inimesed on selle partei juhtkonna peale väga vihased, sest need on valimised, mis me oleksime võitnud sada protsenti, kui meil oleks olnud toetus tipust. Ma arvan, et me võidame need niikuinii,“ ütles Trump.