Tulistaja tungis luksushotelli kohaliku aja järgi kell 21.00 (Eesti aja järgi kell 18.00), mil külalistele parasjagu õhtusööki pakuti. Tal nähti kaasas olevat mitu väiksemat relva ja käsigranaati, kui ta tormas läbi hotelli fuajee ja võttis hulga inimesi pantvangi, vahendab uudistekanal BBC.

Ametnike sõnul kestis vastasseis kolme ründajaga ühtekokku pool ööpäeva, mille jooksul sai surma vähemalt kuus hotelli külalist, sh vähemalt üks turist. Afgaani julgeolekujõududel õnnestus kolm ründajat maha lasta, andis öösel teada siseministeeriumi pressiesindaja Najib Danish.

160 hotelli külalist (ca) suudeti päästa pärast sõdurite võitlust hoone tagasivõtmise eest.

Terrorirühmitustest ükski ei ole võtnud rünnaku eest veel vastutust, mistõttu ei saa ka öelda, milline oli hotelli ründajate motiiv.

Afgaani Telecomi piirkondlik juht Aziz Tayeb, kes oli üks tosinast külalisest, kes pidi osalema hotellis toimuval digikonverentsil, ütles, et nägi juhuslikult ründajate hotelli saabumist. „Ühel hetkel puhkes ümberringi kaos,“ ütles ta uudisteagentuurile AFP. „Ma peitisin ühe samba taha ja nägin inimesi, kes mõne aja eest nautisid laupäeva õhtut, kuid nüüd karjusid ja põgenesid oma elu eest, kuni mõned neist kukkusid, saades kuulitabamuse.“

Inimesed peitsid end rünnaku ajal tubadesse, kust nad kuulsid tulistamist esimesel korrusel. Mitu inimest ehitas toa ukse ette mööblist kaitsemüüri, osa inimesi üritas aga akna kaudu hotellist põgeneda.

Telekaadritelt oli näha, kuidas hotelli katuselt tõuseb paksu musta suitsu.