Seekord otsib kodu üks isemoodi varjupaiga elanik. Lontkõrv Manfredi minevik on olnud kurb. Ta leiti Lasnamäelt looduse rüpest koos kolme teise küülikuga. Eelmise omaniku poolt hüljatud küülikud olid visatud koos plastkastiga põõsa alla ning ootasid imet, mis neid päästaks.

Tallinna loomade varjupaiga hoole alla jõudsid need neli küülikut suve lõpus, 26. augustil. Sellest päevast peale on isane Manfred omale uut peremeest otsinud, kuid millegipärast ei ole keegi teda tänaseni veel tahtnud.

Neljast küülikust on juba kaks õnnelikult uutes kodudes, kuid Manfred, kes sai oma nime tuntud perefilmi "Jääaeg" kangelase mammut "Manny" järgi, ootab endiselt seda õiget inimest. Manfred on umbkaudu 3-aastane lühikarvaline küülikupoiss.

Ka iseloomu poolest on Manfred kange nagu filmist "Jääaeg" tuntud mammut. Ta on tark ja vaoshoitud, kuid sismas otsusekindel ja julge. Ka uusi trikke on see küülik valmis õppima, kui omanikul oleks vaid viitsimist temaga tegeleda. Näiteks nime peale juurdetulek ja erinevatest takistustest üle hüppamine on kökimöki, kui selle peale värsket porgandit antakse. Ta on uudishimulik ja julge jänesepoiss, kes otsib seltskonda, kuid saab nädalavahetusel vajaduse korral ka iseseisvalt hästi hakkama. Karvahooldust Manfred ei vaja.

Igapäevaselt sööb jänes küülikule mõeldud kuivtoitu ning tema lemmikmaiusteks on värske porgand ja kasvuhoonest pärit kurk. Ka kapsalehti närib Manfred hea meelega. Kui Manfredil kõht tühi on, siis ei jää see kellelegi teadmata, sest oma õiguste eest oskab ta seista. Kui puurist pahameelt kostub, on teada, et nüüd on Manfredil toidukauss tühjaks saanud.

Üle kõige meeldib Manfredile ilusa ilmaga värske muru peal kepsutada ja auke uuristada. Eks iga loom vajab pisut harjumist, kuid see lontkõrv on heasüdamlik ja loomu poolest julge, mistõttu sobib ka lastega perre. Jänes võib elada küll puuris, kuid igapäevaselt peaks ta varjupaiga personali sõnul vähemalt tunnikese jalgu sirutada saama.

Kui leiad, et sinul on võimalik Manfredi aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT!

Manfred on leidnud omale uue ja armastava kodu!