Päka on 9-aastane koer, kes ootab uut kodu Tallinna loomade varjupaigas. Tema minevik on olnud keeruline ja raske, kuid kindlasti teistsugune kui teiste varjupaigas kodu ootavate loomade oma. Päka ei sattunud varjupaika sellepärast, et tema omanik oleks haigestunud või seetõttu, et ta ei oleks Päkat enam tahtnud, vastupidi, Päka omanikud hoolisid oma lemmikloomast väga. Päka sattus varjupaika sellepärast, et omanikud olid sunnitud loomast loobuma.

Päka on koer, kes on tulekahju üle elanud. Tema perekond ja Päka pääsesid põlevast majast, kuid nende kodu põles maha. Just see kurb ja traagiline sündmus oli põhjuseks, miks Päka varjupaika sattus. Perekonnal ei olnud lihtsalt enam võimalik koerale kodu pakkuda. Nad olid kaotanud kõik ja pidid oma elu taas nullist püsti ehitama.

Varjupaik sai nende väljapääsmatust olukorrast aru ja võttis Päka enda hoole alla. 2017. aasta veeburarikuus jõudis koer kõigepealt Rakvere varjupaika, kuid kuna Rakvere on küllaltki väike linn ja sealt on koerale uut kodu leida palju keerulisem kui pealinnast, siis otsustati koer Tallinnasse tuua ja siin õnne proovida.

Päka on üks väga erakordne koer, seda kinnitas ka stuudiosse külla tulnud Lenna, kelle südamesulatas Päka hetkega. Päka ja Lenna klappisid hästi. Päka on hästi intelligentne ja õpihimuline koer. Ta on tragi ja innukas härra. See traagiline sündmus on Päkasse kindlasti oma jälje jätnud, kuid sellest hoolimata liputab ta saba ja on valmis inimesega koostööd tegema. Ka Tallinna varjupaiga juhataja Eve Tobiase sõnul on Päka koer, kellega õhtuti kamina ees maailma asju arutada. Päka on koer, kes õpetab inimest, mitte vastupidi.

Tema on olnud ka üks nendest õnnelikest koertest, kes sai osa Heateo sihtasutuse, Varjupaikade MTÜ ja Tallinna vangla ühisprojektist nimega "Käpp ja käsi". Selle projekti raames avanes Päkal võimalus käia kaks korda nädalas koertekoolis. Kinnipeetav sai tunda Päka rõõmu ja õpetussõnu ning Päka sai tunda omaniku koolt, armastust ja õppida kõiki peamisi eluks vajalikke käsklusi. Kaks kuud kestnud koolitused on Päkal nüüdseks edukalt selja taga ja ta ootab endale uusi väljakutseid! Ta ootab endale uut kodu!

Päka on 9-aastane koer. Ta on rõõmsameelne, kuid rahuliku iseloomuga lemmik, kellega saaks edukalt hakkama ka pisut eakam inimene. Ta ei ole ülemäära aktiivne, vaid armastab rahulikemaid jalutuskäike ja koduseid õhtupoolikuid. Ka Eve sõnul sobib ta pigem eakamale inimesele. Päka kuulab väga hästi sõna ja on viisakas kodukoer. Õue ta elama ei sobi, pigem meeldib talle sooja kamina ees vedeleda.

Päka on kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Ta on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu ja vahva jõuluüllatuse!

Kui Sina saad Päkat aidata, siis rohkem infot tema kohta leiad Pärnu varjupaiga kodulehelt. Vaata SIIT!