Esmaspäeva varahommikul kogunes Rakvere lihakombinaadi tapamaja juurde kümmekond aktivisti, et viia läbi Eesti esimene rahumeelne vigil. Loomakaitsjad seisid lihakombinaadi väravas ja näitasid sinna saabuvatele veoautode juhtidele oma plakateid. Täna varahommikul toimus samasugune aktsioon Tartu lähedal Rahinge lihakombinaadi juures.

Selle välismaise termini - vigil - taha peituvad tegevused, mis hõlmavad endas inimeste teadlikkuse tõstmist ning kaastundlikkuse ja armastuse suurendamist loomade ja kõige elusoleva vastu. Vigil on alati rahumeelne ja armastusele orienteeritud aktsioon.

Esmaspäeval ja ka täna aset leidnud demonstratsioonide eesmärk oligi inimeste teadlikuse tõstmine tapamajades toimuvast ning inimeste üldise empaatia ja kaastunde taasäratamine.

"Soovime olla tunnistajateks ja näidata loomadele armastust mida nad väärivad," on korraldaja ehk liikumise Save Movement Estonia esindajad meediale aktsioonide kohta öelnud.

Save Movement Eesti on organisatsioon, mis juhib tähelepanu farmiloomade ekspluateerimisele, levitab veganlust ning armastuse baasilt lähtuvat rohujuure aktivismi.

Vaata videost ja piltidelt esmaspäeval Rakveres toimunut ning tänast Rahinge aktsiooni: