Noorte laulupeo repertuaaris oli koguni kaks Ruja armastatud lugu - "Õunalaul" ja "Eesti muld ja Eesti süda". Viimane puges lauljatele sügavale hinge ja see laul plaksutati ka tagasi teistkordsele esitamisele.

Poistekoori esituses kõlanud "Õunalaulu" seade loodi spetsiaalset tänavuseks laulupeoks. "Õunalaul" valmis 1981. aastal, selle sõnade autor on Ott Arder ja muusika kirjutas Rein Rannap.

Ühendkoori esitatud "Eesti muld ja Eesti süda" on niivõrd liigutav, et seda lauldi ka teist korda. Rein Rannap kirjutas Lydia Koidula sõnadele muusika 1982. aastal. Laul valmis Ruja kolmandal ehk "Pop-Ruja" perioodil ja ansambli uusrahvuslik looming leidis palju poolehoidjaid noorte seas.

"Eesti muld ja Eesti süda" sõnadele on muusikalise seadme loonud ka helilooja Villem Kapp (1913-1964). See versioon oli kavas 2004. aasta laulupeol "Alati teel".

Varemalt on Ruja repertuaarist pärit lood kõlanud kahel üld- ja kahel noorte laulupeol. 2004. aasta üldlaulupeol esitas poistekoor laulu "Tule metsa", 2009. aasta üldlaulupeol "ÜhesHingamine" kõlas samuti poistekoori esituses "Inimene õpib". Mõlema laulu sõnade autor on Arder ja muusika kirjutanud Rannap.

2007. aasta noorte laulupeol "Ilmapuu" kõlas poiste- ja noormeestekooride esituses "Need ei vaata tagasi". 2011. aasta noorte laulupeol "Maa ja ilm" esitas segakoor Urmas Alenderi kirjutatud loo "Rahu". Mõlema laulu muusika autoriks on Rannap.

Nii mõnigi neist lauludest tuleb esitamisele ka 20. augustil, kui toimub Ruja muusikaline taasühinemine ning üle aastate mängivad ühel laval koos Eesti muusika suurkujud Rein Rannap ja Jaanus Nõgisto.

Piletid on müügil Rahva Raamatu kauplustes ja e-poes ning ticketer.ee keskkonnas.