Põhja Päästeameti pressiesindaja kinnitusel põles restorani sein ja katus. Hoonet sõitis kustutama üheksa päästeautot.

Veel kolm tundi enne süttimist oli restoranis lastehommiku nime kandev üritus, kus tehti teoteatrit.

Pressiesindaja sõnul oli restorani süttimise ajal hoones inimesed, kuid õnneks said kõik õigel ajal majast välja ja viga pole keegi saanud. Kui palju inimesi oli restoranis selle süttimise ajal, pole veel teada.

Restorani omanik Dmitri Garber ütles täna Delfile, et tal pole praegu aimugi, miks hoone süttis. Oluline on tema sõnul see, et kõik külastajad said aegsasti välja. "Päästeamet kustutab hetkel restorani. Õnnetuse põhjuste kohta ei oska veel midagi öelda," ütles Garber täna Delfile. Restoranil oli tulekahju puhkemise ajal oma 50 klienti, kuid majas viibis neist kümmekond.

Mõned tunnid varem algas restrorani lähedal lasteüritus, kuhu oli tellitud batuut. Põlengut märkasidki esimesena batuudifirma inimesed, kes jooksid restoranis sööjaid hoiatama, selgitas Garber. Tema sõnul paanikat ei tekkinud ja inimesed tulid rahulikult õue. Üsna kohe pärast teadet hakkas tööle ka restorani signalisatsioon.

Põleng sai alguse restoranihoone kõrvalt, tõenäoliselt prügikastist, kuid ametlikku kinnitust sellele alles oodatakse. Väidetavalt süütas prügikast kõigepealt maja kõrval parkinud auto ja kohe ka restoranihoone.

Selge on see, et seal ei oleks auto tegelikult parkida tohtinud, sest takistas ühtlasi päästjatel ka majale ligipääsu ja maja kustutamist.

Garberi sõnul ei oska ta praegu isegi mitte arvata, kui suured on põlengukahjud. Esmase hinnangu saab ehk siis, kui päästjad on töö lõpetanud ja majja saab siseneda.
Päästekeskus märkis enne kella 18, et päästjatel jagub hoone kustutamisel tööd veel oma paariks tunniks.