Kesklinna politseijaoskonna patrullpolitseinik Lea Bärenson kommenteeris juhtunut, sõnades, et politseipatrull märkas täna kella 20 paiku Kolde puiestee ja Sõle tänava ristmiku juures kahtlase sõidustiiliga sõiduautot Mercedes-Benz, mis kaldus vastassuunavööndisse ja ületas ristmikku punase fooritulega.

Seepeale andsid politseinikud sõidukile peatumismärguande, kes seda eiras.

"Juht lisas kiirust, liikus edasi kesklinna suunas ja seejärel Balti jaama poole. Rannamäe teel sõitis Mercedes tagant otsa valgusfoori taga peatunud sõiduautole Mitsubishi. Kuna Mercedes oli politsei eest põgenedes jõudnud sõita ka vastu äärekivi ja autol oli purunenud rehv, siis juht edasi sõita ei saanud. Mercedest juhtinud mees ja tema kõrval istunud noormees väljusid autost ja jooksid minema," jätkas Bärenson kirjeldamist.

"Autojuht liikus mööda haljasala Põhja puiesteelt Baltijaama suunas ja jooksis peatuses seisnud trammile. Politseinikud järgnesid talle, pidasid mehe kinni ja toimetasid jaoskonda. Kuna mees osutas kinnipidamisel vastupanu, siis tuli politseinikel kasutada sundi," lisas ta.

Politseinikud selgitasid välja, et tegemist oli 20-aastase mehega, kes oli kaine

Lisaks ilmnes, et mehel puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus. Mehe suhtes alustati väärteomenetlust peatumismärguande eiramise, liiklusõnnetuse põhjustamise, sündmuskohalt lahkumise ja juhtimisõiguseta sõitmise eest.