“Tahaksin lapsevanematele südamele panna, et nad räägiksid oma lastega raudtee ületamise ohtudest. Kindlasti ei tohi raudteed ületada ratta seljas, vaid tuleb ratas käe kõrvale võtta ning veenduda selles, et rong ei lähene. Peale selle ei tohiks kindlasti kõrvalistel tegevustel lasta tähelepanu hajutada, olgu selleks muusika kuulamine või telefoniga mängimine,” kommenteeris Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Kaljusaar.

“Selle poisi jaoks oli kindlasti tegemist tema teise sünnipäevaga, kuid enamus juhtudel on need õnnetused väga tõsiste tagajärgedega,” lisas ta.

Eesti Raudtee kavatseb täna helistada läbi kõik Valga koolid, et paluda neil rääkida lastega raudtee ohutusest. Samuti korraldas raudtee juba ümber oma Valga jaama turvatöötajate töö ning suunas nad ülekäigu juurde hommikusel ja pärastlõunasel tipptunnil, kui lapsed tavaliselt koolist tulevad.

"Meie jaoks on oluline, et antud sõnum jõuaks noorteni ning raudtee ohtusid võetaks tõsiselt. Kõrvalised tegevused raudteel hajutavad tähelepanu ning pahatihti noored ei tunneta ohtu enne, kui on liiga hilja ja nii mõnigi noor on tähelepanematuse ja vale käitumise tõttu raudteel oma elu kaotanud," nentis Kaljusaar.

Vaata ka Delfi TV kokkuvõtet lollustest ja "napikatest" Eesti raudteeülesõitudel: