Väidetavalt oli kokkupõrge koeraga lõhkunud ära Jaguari kapoti turvapadjad, kapotihinged ja elektroonika, mis õhkpatjade tööd reguleerib. Julia arvates ei ole kaks kilo kaaluva koeraga kokku põrkamise selline tagajärg võimalik. Ta väidab, et tõendid, mille alusel kohus otsuse langetas, ei ole täpsed. "Kohtutoimikus oleval fotol seisab auto tänava ääres, kus õnnetus juhtus, mitte keset teed, nagu väitis juht," märkis Julia. Naine leiab, et kohtunik ei ole küsimuse arutamisel olnud erapooletu ja seetõttu on ta otsustanud otsuse edasi kaevata.

Kaht last kasvatav töötu Julia on sündmuste arengust äärmiselt nördinud. "See loos väljendub inimvaenulikkus, isekus ja karistamatus," ütles ta Delfile juhtunu kohta kommentaare andes. "Selline kohtuotsus on tekitanud palju küsimusi. Mis siis, kui koera asemel oleks olnud laps?"

Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen rõhutas juhtumist rääkides, et koduloomade eest vastutavad nende omanikud. Muttoneni sõnul ei olevat mingeid tõendeid, et õnnetus oleks juhtunud tee ääres, nagu väidab Julia.

Ene Muttika Ida prefektuurist ütles Delfile, et politsei fikseeris olukorra, kuid protsessist osa ei võtnud, kuna tegemist on tsiviilõiguslike küsimustega, millesse politseil puudub õigus sekkuda. Muttonen märkis, et neil on koera surmaga lõppenud õnnetuse pärast väga kahju, kuid toonitas, et õnnetuse vältimiseks oleks pidanud koera hoidma rihma otsas, nagu seda näeb ette Kohtla-Järve koduloomade pidamise eeskiri.