Kuigi gaasiseadet kasutavad inimesed teavad üldjuhul, et andur kohustuslik, ei lähe nad seda tihtilugu ostma. Mõnikord on põhjus rahas, eriti Ida-Virumaal, tõdeb Kajak.

Kajaki sõnul on suurim väljakutse saada inimene poodi: "Kui me käime kodusid külastamas ja küsime, kas nad teavad, et andur peab olema, siis enamik teab, aga viimane samm on astumata. Seal, kus me käime, sinna vingugaasiandur alati ka tekib."

Raske arvata, miks [andurit] ei osteta. Vingugaasianduri maksumus on umbes 40 eurot. Kui me räägime Ida-Virumaast või Koplist, siis see on päris kallis, arvestades inimeste sissetulekuid. Viimane juhtum oli Ahtmes, kus inimesed, kes eluruumi kasutasid, olid toimetuleku piiri peal või pigem vaesemas pooles. Seal võivad olla ka majanduslikud kaalutlused. Teiste puhul ma arvan, et see on käitumispsühholoogia asi. Inimesed teavad, aga arvavad, et nendega ei juhtu," räägib ameti peadirektor.

Eile leiti Kakumäel asuvast eramajast kahe lapse gaasimürgituse kahtlusega surnukehad. Juhtunu täpsemad põhjused on uurimisel.

Jaga
Kommentaarid