„Väike meeldetuletus nii lastele kui ka nende vanematele. Oluline on lastele selgeks teha, et punase tulega ei tohi teele joosta ja alati tuleb järgmine buss,” märkis avariisse sattunud last ja autot märganud autojuht.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Marie Aava sõnas, et õnnetus juhtus eile kella 7.30 ajal hommikul. „59-aastase naise juhitud sõiduauto Fiat Punto sõitis ristmikul otsa 9-aastasele tüdrukule. Laps viidi tervisekontrolliks haiglasse. Ristmik on reguleeritud valgusfooridega ning liiklusõnnetuse momendil põles sõidukile lubav roheline tuli,” sõnas Aava. Hetkel on selgitamisel, kas jalakäija kandis helkurit.

Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Hannes Kullamäe õhutab lapsevanemaid oma lastele liiklemise põhitõdesid, reegleid ja ohte üle rääkima. „Märksõnad on tähelepanelikkus, õiges kohas ja lubava tulega tee ületamine ning liiklemiseks aja varumine. Tee ületamisel tuleb jälgida enda ümber toimuvat ning keskenduda vaid sellele tegevusele,” rõhutas Kullamäe.

Lastele omane impulsiivsus, kärsitus ja kiirustamine võivad liikluses igal sammul saatuslikuks saada. Seda eriti nüüd, mil pime aeg raskendab nähtavust ning keerulised ilmastikutingimused muudavad teeolud aina keerulisemaks. „Pime ja külm aeg ei tee liiklemist kergemaks ei sõidukijuhtidele ega ka jalakäijatele. Sõidukijuhid saavad valida sobiva sõidukiiruse ja olla tähelepanelikud, jalakäijal aitab liikluses ellu jääda helkur ja õiges kohas ning lubava fooritulega tee ületamine.”

Möödunud aastal registreeriti jalakäija osalusel 369 liiklusõnnetust, milles hukkus 26 ning sai vigastada 347 jalakäijat.


Maanteeameti läbiviidud uuringu järgi satub eagruppide võrdluses enim õnnetustesse noori jalakäijad: 6–13-aastastel on tõenäosus jalakäijana liiklusõnnetustesse sattuda kaks korda suurem kui vanematel koolilastel ja täiskasvanutel ja seda eriti suurlinnades Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus.