"Päästjad said teate kell 9.00, et põleb Valukoja 12 kolmekorruselise tööstushoone esimesel korrusel ligikaudu 100 ruutmeetri ulatuses titaani ja tsirkooni saepuru. Põlengu kustutustööde tõttu on liiklus sündmuskoha lähedal ümber suunatud," ütles Delfile põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Valukoja tänav on liiklusele suletud, ühistransport saab liikuda. Tänava servale on paigaldatud ka välitelk. Delfi fotograafi sõnul kontrolliti telgis nelja-viie päästjad tervist. "Õhk on siin tõesti väga ebameeldiv," lisas fotograaf.

"Inimesed on põlevast tööstushoonest väljas, kustutustööd käivad. Titaani ja tsirkooni saepuru põleng levitab aga Valukoja tänava piirkonnas mürgist suitsu. Palume piirkonda vältida ning hoida lähikonnas kinni hoonete uksed ja aknad," lisas Hirs. "Inimesed, kes tunnevad leviva suitsu tõttu halba enesetunnet, peaksid pöörduma kiirabi poole".

Päästjad panid tulekahjule piiri kell 11.34. kiirabi Valukoja sündmusel kohapeal üle 22 inimest - nii päästjaid kui objekti töötajaid. Üks päästja viidi tervisekontrolliks haiglasse, teised hospitaliseerimist ei vajanud.

Kustutustöödel osalesid Lasnamäe, Lilleküla, Kesklinna, Nõmme, Assaku, Pirita ja Keila päästjad ning tehnika, samuti politsei ja kiirabi. Õhupuhtust mõõtis erikeemiatalitus. Kella 13.05 paiku teatas päästeamet, et erinevate ametkondade korduvad mõõtmistulemused piirkonnas õhust inimorganismile ohtlikus koguses mürgiseid aineid enam ei leidnud.

Kella 16.30 paiku avati liiklus Valukoja tänaval, sündmuskohal tegid viimaseid tegevusi Kesklinna päästjad.