Täna kella 14.40 paiku sai häirekeskus teate avariist Põlvamaal Ahja alevikus, Tartu-Räpina-Värska tee 33. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaldus Tartust Räpina suunas sõitnud Volkswagenit juhtinud mees vastassuunda, kus põrkas kokku vastu tulnud Toyotaga, vahendas politsei pressiesindaja.

Toyota taga sõitnud Ford Mondeot juhtinud mehel ei olnud enam piisavalt aega ohutuks pidurdamiseks. Ta püüdis avariisse sattunud sõidukitega kokkupõrget vältida ning keeras oma auto teelt välja paremale kraavi, kuid nii õnnetult, et sõitis vastu puud.

Fordis olnud kahest inimesest keegi õnnekombel viga ei saanud, meedikud vaatasid nende tervisliku seisundi kohapeal üle. Kiirabi viis Volkswagenis olnud kaks inimest haiglasse. Toyotas sõitnud neljast inimesest kolm viidi samuti haiglasse täiendavatele uuringutele. Kokku sai kolmes sõidukis viga viis inimest, praegu teadaolevalt nende vigastused eluohtlikud ei ole.

Õnnetuse üksikasjad selgitatab välja menetlus, kuid esmastele andmetele tuginedes on alust arvata, et Volkswageni juhi kogu tähelepanu ei olnud sõiduteel ja võis püüda nutiseadmest uurida, kui pikk maa on jäänud sihtkohani.

„Autojuhi kogu tähelepanu peab olema sõiduki juhtimisel. Auto juhtimine ei ole kõrvaline tegevus, millele panustada muuhulgas,“ toonitas Kagu jaoskonna välijuht Silver Hinto. „Kui sõidate autos, mille juht haarab telefoni järele või hõivab end muude kõrvaltegevustega, märkige talle julgelt ja jõuliselt, et selline mäng enda või teiste tervise ja eluga pole mingil põhjusel lubatav. Kui vältimatult vaja, peatage kõrvaltegevuste ajaks auto või leidke kaasreisija, kes juhti ise lühima teekonna selgitamise, sihtpunkti otsimise või muu sarnasega abistab,“ soovitas välijuht.

Uuringutega on tõestatud, et kõrvaltegevuse ajal on autojuhi silmad sõiduteelt eemal vähemasti viie sekundi jagu või isegi kordades rohkem. Kui juht liigub 90 km/h, läbib tema auto ainuüksi viie sekundiga ligi 125 meetrit. Sel pikal lõigul piisab ka pisemast vääratusest, et vastassuunda kaldununa põhjustada avarii, mis rikub ära mitme või enamategi elu.

Politsei selgitas veel, et esialgsetel andmetel kasutasid kõik nõuetekohaselt turvavarustust, autojuhid olid kained.