Omniva kommunikatsioonispetsialist Mattias Kaivu sõnul on pakkide hulk iga aastaga jätkuvalt kasvanud. Juba novembrikuus ületati eelmise aasta detsembri pakimaht päris suure hulgaga ning viimased kaks nädalat on Omniva sorteerimiskeskuses olnud rekordilised nädalad.

“Eelmise nädala pakimahtudega ületasime rohkem kui 20 protsendiga läbi aegade kõige suuremat rekordnädalat, nii et pakiuputus positiivses mõttes on kindlasti kohal,” ütles Kaiv. Kui eelmisel aastal valitses sorteerimiskeskuses täielik pakkide üleujutus, on sel aastal üsna hästi hakkama saadud.

Jõulueelsetel nädalatel käib päevas logistikakeskusest läbi mitukümmend tuhat pakki. Kaivu kinnitusel käib sorteerimisest läbi Eesti-siseseid pakke umbes sama palju kui rahvusvahelisi saadetisi. Tuntavalt on kasvanud ka Hiinast tulevate saadetiste maht.

Detsembris jõuab Eestisse Hiinast iga päev üks või kaks lennukit, ühele lennukile mahub umbes 20 tonni kaupa. Ehkki kõik ei jää Eestisse ning osa saadetakse ka transiidina edasi Euroopasse või Venemaale, on tegemist siiski meeletute kogustega.

Pikemalt saad Omniva sorteerimiskeskuses toimuvast sagimisest lugeda juba neljapäevasest Eesti Päevalehest.