Video filmija Ahto imestab, et selliseid bussijuhte veel Eestis leidub. "Hea, et ma surma ei saanud!" kommenteerib ta. Video on filmitud Tallinn-Pärnu maanteel Pärnu suunal, enne Ääsmäe viadukti.

"Kahjuks mina bussile järgi ei sõitnud, aga buss tegi ka päris mitu ohtliku möödasõitu veoautodest peale Kernut. Kaamera kahjuks nii kaugelt enam ei salvestanud," kirjeldab Ahto.

Videot kommenteerib Lux Charteri tegevjuht Jaanus Kukk:

"Bussiettevõttena, kelle kätte usaldavad igapäevaselt oma elu ja tervise tuhanded reisijad, seame turvalisuse prioriteediks. Bussijuhi töö on kahtlemata väga vastutusrikas ning juhid langetavad igapäevaselt liikluses tuhandeid otsuseid. Möödasõidud maanteel on liikluse loomulik osa ning sellistel juhtudel sõltub parim lahendus kõikide juhtide koostööst.

Paneme suurt rõhku liikluseeskirjadest kinnipidamisele ja ei saa aktsepteerida rikkumisi. Kindlasti ei kiida me heaks videos nähtud olukorda, leiame, et selle oleks saanud meie bussijuht lahendada ka teisiti. Liikluse sujuva kulgemise tagamiseks saavad oma panuse anda kõik juhid, andes sealhulgas kaasliiklejatele võimaluse ohutuks möödasõiduks. Oleme bussijuhiga juhtunust rääkinud, ta on mõistnud ka oma eksimust ning vabandame asjaosaliste ees.

Samas on paraku lisatud video lõigatud nii, et näha on vaid ühe liiklussituatsiooni kulminatsioon. Lühikeses videos ei ole näha video salvestanud autojuhi varasemat käitumist. Bussi roolis olnud juhi sõnul sõitis auto kilomeetreid põhjendamatult vasakus reas, mida liiklusseadus asulavälisel teel lubab kasutada vaid möödasõiduks. Aegajalt auto kiirendas, siis aeglustas ja takistas sujuvat liiklemist. Lisaks märgime, et kui buss hakkas eessõitvast autost mööduma, lisas vasakpoolsel sõidureal olev autojuht kiirust.

Turvaline liiklemine on kõikide juhtide omavaheline koostöö ning usume, et see on asi, mida saame kõik ühiselt parandada.

Turvalist liiklemist ning üksteisega arvestamist!"

Artikli autor vabandab eksituse pärast. Tegu on siiski Lux Charteri bussiga, mitte Lux Expressi omaga nagu algselt kirjas oli.