Ainaži Superalko poe juurde oli kogunenud mitmerahvuseline seltskond - kuulda oli nii eesti, soome, vene kui ka inglise ja saksa keelt - ning meeleolu oli pühadele vastavalt pidune.

Alkoholi olid ostma tulnud nii suvepuhkust Lätis ja Eestis veetvad soomlased kui Eesti pool Läti piiri ääres elavad noored. Osteti pigem kärude ja kastide kaupa kui üksikute pudelitena, vaid ühel mehel oli poest väljudes käes ainult kolm pudelit rummi.

Veidi üle poole parklast oli autodega täidetud, ent inimesi tundus olevat pigem keskmiselt kui palju. Poe ees suitsuvorsti müünud Viljandi taluniku sõnul oli eile isegi vähem rahvast peojooki ostmas käinud.

Ehkki eestlased pigem häbenesid kaamera ja mikrofoniga lähenevat reporterit ning ei soostunud rääkima sellest, mis neid Lätti viina järele toob, olid soomlased märksa avameelsemad.

Kahtlasena tundunud soome paar, kes oli parklasse sõitnud lausa pick-up autoga ning komplekteeris poes parajasti juba mitmendat kärutäit õlut ja kanget alkoholi, rääkis, et nad ei osta nii suurtes kogustes alkoholi mitte müügiks vaid hoopis pulmadeks, mis leiavad aset järgmisel kuul. Lätist on nende sõnul soodsam pulmaks vajalikud joogid hankida.

Nagu selgus, on osa neist Lätti kohale sõitnud Pärnust, kus suvepuhkust veedetakse. Ühe seltskonna sõnul on hinnavõit umbes pool võrreldes sellega, mis nad Eestis sama koguse eest maksaks.

Üks soome seltskond oli kärud täis kuhjanud ja lubas kogu alkoholi Pärnu puhkuse ajal ka ära juua.