"Sõitsin eile päeval Ecolinesi bussiga Tallinnast Riiga ning tualetti kasutades avastasin hämmastusega, et kogu kraam, mis potti jõuab, maandub omakorda otse maanteele. Varasemalt olen täheldanud (küll teiste firmade puhul), et tualetis produtseeritav kogutakse ikka paaki. Tundub täiesti uskumatu, et kõik see jõuab maanteedele, sealt teepervele ja meie kaunisse loodusesse! Loodan siiralt, et siin oli tegu mõne tehnilise rikkega, mitte Ecolines'i bussipargi omapäraga. Ei tea küll, kuid arvan, et sellised bussid on meie teedel keelatud," arutles video saatnud lugeja.

Ecolines Eesti juhatuse esimees Elis Kovaljov ütles Delfile, et probleem on tõenäoliselt tehniline ja puudutab vanemaid busse, kinnitades, et tavapärane see pole.

„Niimoodi hoobilt ei oska ma teile öelda, mis antud bussil viga võis olla, aga kindlasti ei ole see tavapärane. Bussidel on tualettides kogumispaagid, mis on seadusega ette nähtud. Neisse kogutakse tualeti heitveed,“ ütles Kovaljov kommentaariks.

„Busside heitveepaake tühjendatakse spetsiaalsetes tühjendusbaasides. Kui paaki on hiljuti tühjendatud ja luuki pole korrektselt suletud, võib olla see kinni külmunud. Kui pragu jääb sisse ja sulgumine on mittetäielik, siis ta võibki kusagilt lekkida. Kindlasti see normaalne ei ole,“ selgitas Kovaljov üht võimalikku stsenaariumit.

Selle kohta, et videos on näha lausa valgust, mis äravooluklapi avanedes kaamerasse paistab, ütleb Kovaljov, et sellisel juhul on küllap eest ära tulnud vajalik vaheklapp.

„Kas on ära tulnud või on tekkinud tehniline rike. Tavapärane see kindlasti ei ole. Seda juhtub väga harva ja just siis, kui on miinuskraadid. Seda sageli esineb just vanematel bussidel. Uuematega neid probleeme ei ole, sest nende tehnilised süsteemid reguleerivad seda klappi automaatselt,“ selgitas Kovaljov.