Nutitelefonide ja muude taibukate seadmete asemel kasutaksid inimesed kas liitreaalsusprille või siis kontaktläätsi, mille abil oleks võimalik digitaalset sisu manada ükskõik millisele füüsilisele pinnale.

Zuckerberg ütles, et ehkki Facebook on alles oma AR-rännaku alguses ning esialgu peaks liitreaalsust saama kasutada ikka telefonikaamera ja ekraaniga (Pokèmon Go laadis), on pikim eesmärk see, et oleks ainult üks seade, millega kõik tehtud saaks.

"Me kõik teame, et see on punkt, kuhu me tahame jõuda," ütles Zuckerberg oma kõnes. "Me kõik tahame prille või lõpuks kontakläätsi, mis näevad välja ja tunduvad normaalsed, ent lubavad meil lisada igasuguse info ja digitaalsed objektid reaalse maailma pindadele."

Zuckerberg ei öelnud samas, et Facebook oleks selliseid prille või konktakte hetkel ise arendamas, kuna selline tehnoloogia on kauge tulevik. AR-prillidest veeretavad mõtteid aga ka Apple, Google, Microsoft, Snap ja ka idufirma Magic Leap, kirjutab Tech Insider. Kõigi eesmärgiks on kaotada ekraanidega seadmed ja anda kasutajale vaid üks seade ülejäänute asemele.